Hjælpemiddel til dårlig balance hos ældre

Vi bliver ældre end nogensinde før, og det er fantastisk. Et langt liv er forbundet med mange aktiviteter, og vores kroppe bliver udsat for lidt af hvert. Derfor er det også almindeligt, at ældre mennesker kan opleve problemer med balancen. 

aeldre arbejdsstole home hero

Stol til dårlig balance

Hos VELA laver vi produkter til mennesker med funktionsnedsættelse. Det kan være problemer med balancen, lammelser eller smerter. 

Vores stole giver dig mulighed for at sidde ned og lave de opgaver, du har fået svært ved at klare stående. Vi ønsker at give hjælp til selvhjælp, så du stadig kan udføre de opgaver og aktiviteter, du ønsker, på trods af balancebesvær.

Hvis du har dårlig balance, kan det være en fordel at få et hjælpemiddel, der kan give dig støtte og stabilitet til mange forskellige aktiviteter. Hvis du hele tiden skal koncentrere dig om at holde balancen, kan det være svært at gøre andre ting på samme tid. 

Det kan en VELA-stol hjælpe med ved at tilbyde: 

Centralbremse

Hæve/sænke-funktion

Armlæn

Mobilitet

Støtte og komfort

En stol fra VELA giver stabilitet

Dårlig balance hos ældre kan betyde, at det er svært at få tøj på, stå ud af sengen og rejse sig fra sofaen. Måske har du endda brug for hjælp til at klare disse opgaver, som er en stor del af hverdagen.

Vores stol til dårlig balance har en centralbremse der betyder, at du altid sidder sikkert og stabilt. Ved hjælp af den elektriske hæve/sænke-funktion kan du let indstille stolen til den højde, der passer til opgaven, du skal udføre. 

Hvis du har brug for hjælp til at flytte dig fra seng til stol, kan stolen også hjælpe. Armlænene kan slås væk, og du kan “skubbe” dig fra stol til seng eller omvendt. 

Et hjælpemiddel mod dårlig balance

Alle vores stole kan indstilles i højden, og det er en fordel, hvis du har problemer med balancen. Det kan nemlig være forbundet med stor usikkerhed og pludselig svimmelhed, når du eksempelvis skal bukke dig ned for at tømme opvaskemaskinen. 

Med elektrisk sædeløft trykker du bare på en knap og indstiller højden, som du ønsker det. Du kan komme langt ned, så du kan sidde og tømme opvaskemaskinen uden at bukke dig forover. Når du er færdig, trykker du igen på en knap, og du kommer sikkert og roligt op.

Udstigningshjælp

Elektrisk sædeløft er også et godt hjælpemiddel, når du skal rejse dig på en rolig og tryg måde. Brug centralbremsen, hæv stolen, og lad din fødder glide ned på gulvet. Mens du får fodfæste, støtter stolen dig bagfra, så du kommer sikkert op at stå.

Bliv mere mobil med en VELA-stol

Dårlig balance hos ældre betyder ofte, at mobiliteten bliver indskrænket, fordi du bliver utryg. Med en VELA-stol til dårlig balance får du mulighed for at “gå” eller skubbe dig rundt, mens du sidder ned. 

Det betyder, at stolen sikrer din balance, så du får to frie hænder til at lave mad, tage tøj på eller andre opgaver, du gerne vil klare selv.

VELA fortælling – livet med dårlig balance

lily tango 100

Lillys fortælling

Nu laver jeg gerne mad til flere dage ad gangen, og det betyder en verden til forskel, at jeg selv kan skrælle kartoflerne. God kost betyder meget for et godt liv med gigt – og det giver jo appetit at bestille noget.
Læs hele historien

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Dårlig balance hos ældre behøver ikke være en hindring

Hos VELA har vi årelang erfaring med at lave stole til mennesker, der har brug for hjælp og støtte til daglige opgaver. Noget så simpelt som en VELA-stol gør en stor forskel for mange mennesker i hverdagen. 

Derfor er vores hjælpemiddel til dårlig balance udviklet med udgangspunkt i en stor viden på området. Vi har forskellige størrelser og former af sæder og ryglæn, så vi er sikre på, at stolen passer netop til dig og giver dig bedst mulig støtte. 

Med en VELA-stol får du mere selvstændighed på trods af dårlig balance – og det er vores vigtigste formål. For med selvstændighed kommer livsglæden ofte. Det vil vi meget gerne bidrage til.

Hvor skal du bruge stolen?

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.