Hjælpemiddel til benamputation: En lettere hverdag

En benamputation kan komme i mange forskellige afskygninger og give flere forskellige udfordringer i det daglige liv. Hos VELA producerer vi arbejdsstole, der skal lette hverdagen for mennesker med funktionsnedsættelser i højere eller mindre grad.

amputation

Stol til benamputation fra VELA

Benamputation kan betyde balancebesvær, besvær ved forflytning og besvær med at stå op i længere tid. Det kan være invaliderende både i hjemmet og på arbejdspladsen, og derfor har VELA et hjælpemiddel, der imødekommer disse udfordringer hos benamputerede. 

Vi har et stort udvalg af el-kørestole, ståstøttestole og arbejdsstole med forskellige funktioner. Derfor kan vi imødekomme de udfordringer, en benamputation kan give dig i din hverdag. 

Hos VELA skaber vi hjælpemidler til mennesker med mange forskellige funktionsnedsættelser. Derfor er det muligt at få et hjælpemiddel til benamputerede, der er skræddersyet til netop dig. Vores stole hjælper med:

Sikkerhed

Balance

Øget mobilitet

Bedre siddestilling

Komfort og støtte

Når du ikke længere skal bruge kræfter på at bekymre dig om din sikkerhed og på at holde balancen, kan du bruge din energi på noget andet – og du bliver ikke nær så træt. 

Træthed er ofte en tro følgesvend hos brugere med et amputeret ben. Mindre træthed kan give en langt mere overskuelig hverdag.

Øget mobilitet giver selvstændighed

Benamputation betyder desværre, at du er mindre mobil. Med en stol fra VELA får du et hjælpemiddel, der øger din mobilitet igen – både med og uden benprotese, og øget mobilitet skaber selvstændighed. 

Du har mulighed for selv at “gå” eller skubbe dig rundt, mens du sidder i stolen, fordi sædet kan sænkes. Hjulene er letløbende, og det er derfor nemt at komme rundt. 

Et hjælpemiddel til benamputation kommer med armlæn, der skaber sikkerhed og tryghed – både når du sidder ned og ved forflytning. Stolen kan hæves og sænkes, så den passer præcis til den flade, du skal forflyttes til eller fra. Du kan også forflytte dig frit til begge sider, da armlænene nemt kan vippes bagud. 

I og med du selv kan forflytte dig og har mulighed for at bevæge dig rundt, behøver du ikke den samme grad af hjælp fra andre. Det giver selvstændighed.

Et hjælpemiddel til benamputation giver komfort og støtte

Vores hjælpemiddel er designet til at støtte brugeren. Det betyder, at stumpen på det amputerede ben bliver støttet, komforten bliver øget, og balancen bliver bedre. Det kan også mindske risikoen for fantomsmerter. 
Stolen bliver designet til dig, og vi har flere muligheder til benamputerede. Stolen skaber bedre balance og lindrer smerter, blandt andet med en aflastende amputationsstøtte og et stort udvalg af sæder og ryglæn med forskellige skumtyper og støtte – alt efter dit behov.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

En centralbremse skaber sikkerhed

En stol til benamputerede betyder, at du får større sikkerhed ved hjælp af centralbremsen, der sørger for, at stolen er helt sikker og står fast. Det betyder, at du kan rejse dig og sætte dig uden frygt for, at stolen ruller væk under dig. 

Armlænet på stolen gør også, at du får ekstra støtte og sikkerhed, når du rejser og sætter dig.

Bremsen er nem at betjene, ligesom resten af stolens indstillinger er det. Den elektriske højdeindstilling gør det nemt at stige ind og ud af stolen, og det gør det nemt at nå ting i forskellige højder. 

Centralbremsen skaber den sikkerhed, du har brug for, når kroppen ikke altid vil det samme som dig.

Hvor skal du bruge stolen?

Bedre siddestilling med en stol fra VELA

Vi skaber hjælpemidler til det individuelle menneske, og derfor kan du få en løsning, der passer til dit behov. Få eksempelvis et artrodesesæde med todelt siddeflade. Her får du mulighed for åben hoftevinkel og individuel støtte til lårene. 

En opklappelig fodbøjle kan ligeledes understøtte dig og give dig stabilitet, når du skal nå højt. Stolen støtter dig i at ændre din siddeposition i løbet af dagen, og det modvirker tryksår. Et godt ergonomisk udgangspunkt kan gøre alverden til forskel for brugere med amputerede ben. 

Vores hjælpemidler kan tilpasses dit behov. Det betyder, at du får et optimalt hjælpemiddel til benamputation, der støtter dig i præcis de udfordringer, du har i dagligdagen.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.