Hjælpemiddel med hjul, der forbedrer dagligdagen

Hos VELA laver vi hjælpemidler til mennesker med funktionsnedsættelser af den ene eller den anden slags. 

Et hjælpemiddel kan være mange forskellige ting, men lige netop i vores tilfælde, er der tale om arbejdsstole, ståstøttestole eller gangvogn, der støtter brugeren til en bedre hverdag i forhold til det individuelle behov. 

T700 stol med hjul og bremse glad familie 3

Hjælpemiddel i mange afskygninger

Vores hjælpemidler har store hjul og en sikker bremse, og de kan hjælpe dig med mange forskellige problemstillinger.

Det er eksempelvis: 

Et hjælpemiddel fra VELA har en lang række funktioner, som du selv kan bruge til at gøre din dagligdag lettere trods funktionsnedsættelse.

Derfor kan du få brug for hjælpemidler til hjemmet

Der er ikke nogen, der med sikkerhed lever et helt liv uden at få brug for et hjælpemiddel til at klare helt basale opgaver i hjemmet. Når mennesker rammes af en sygdom eller en ulykke, kan hjælpemidler være nødvendige eller vigtige på mange måder. 

Det, der ofte sker, når vi mister funktion i større eller mindre grad, er, at vi bruger flere kræfter på simple hverdagsopgaver. Og de kan vokse sig til uoverskuelige opgaver. 

Med en stol fra VELA får du et hjælpemiddel, der gør dig til herre over din egen hverdag igen – og denne oplevelse giver selvstændighed og livsglæde. 

Se her, hvordan en VELA-stol kan hjælpe dig derhjemme

Se alle

Hvordan et hjælpemiddel hjælper i forhold til din sygdom 

Sygdomme påvirker mennesker forskelligt og medfører forskellige funktionsnedsættelser. En VELA-stol kan kompensere for mange forskellige funktionsnedsættelser og hjælpe dig med at kunne klare hverdagens små opgaver.

Mange sygdomme medfører træthed, hvor det er hensigtsmæssigt at kunne spare på kræfterne ved at sidde ned i stedet for at stå, når du eksempelvis skal lave mad, ordne vasketøj eller klare en let rengøring.

Læs, hvordan en VELA-stol kan hjælpe i forhold til diagnoser

Se alle problemstillinger

Har du ryg- eller gigtproblemer?

Gigt kan påvirke kroppen forskellige steder, og derfor findes der ikke kun én løsning i forhold til gigt. Det samme gælder hjælpemiddel til rygproblemer. Vores arbejdsstole har mange muligheder for tilpasninger til den enkeltes behov.

Er du særligt ramt af gigt i hænderne, kan du få betjeningsgreb, der er særligt udviklet til netop det. 

Betyder dine rygproblemer, at du har behov for at sidde med en bestemt form for støtte i lænden eller i øvre ryg, har vi forskellige typer af ryglæn, som alle kan indstilles i løbet af dagen til at give dig den rette støtte. 

En stol fra VELA er et hjælpemiddel med mulighed for individuel tilpasning.

Bliv mere selvhjulpen trods halvsidig lammelse 

Er du halvsidig lammet efter en hjerneblødning, blodprop eller andet, har du måske svært ved at flytte dig selv fra sengen eller sofaen. Det kan være besværligt at komme rundt derhjemme, og du kan måske ikke overskue hverken at lave mad eller gøre rent længere. 

Et hjælpemiddel fra VELA kan give dig overskuddet igen, fordi VELA-stolen netop kan støtte dig der, hvor dit behov er størst. 

Få en stol med letløbende store hjul, der nemt kører hen over klinkerne i køkkenet. Sænk stolens sædehøjde, så dine ben rører jorden, og du kan gå stolen frem til det ønskede mål. Gode hjælpemidler betyder, at du kan gøre flere ting selv igen.

Et hjælpemiddel til af- og påklædning

Når du får en funktionsnedsættelse, kan det at skulle tage tøj af og på pludseligt være en uoverskuelig opgave. Det kan endda være, at du er nødt til at få hjælp af andre. 

Med en VELA-stol har du mulighed for at få selvstændigheden tilbage. Det får du via hjul, bremse og elektrisk højdeindstilling. 

Hejs stolens sæde op og nå de øverste hylder i skabet, eller sænk stolen og få kontrol og støtte, når du skal tage dine bukser på. Når du selv kan nå dit tøj i skabet og selv iføre dig det, skyldes det, at vores hjælpemidler støtter dig i processen – og du får selvstændighed  tilbage.

Læs mere her

Der er hjælp at hente for gangbesværede og ældre

Når kroppen ældes, kan det resultere i, at gangfunktionen nedsættes. I det hele taget er der mange grunde til, at du kan have nedsat kraft i benene. 

Uanset årsag kan du med det rigtige hjælpemiddel blive mere mobil og komme rundt uden besvær derhjemme eller på jobbet. Det kan du, fordi hjælpemidler fra VELA har letløbende hjul med god plads til fødderne, så du kan “gå” eller skubbe stolen rundt. 

Da hjulene er tilpas store, skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt de sætter sig fast mellem klinker eller fliser. Kom rundt i eget hjem – helt uden hjælp fra andre.

Læs mere her

Vi har en arbejdsstol til alle aldre

Udforsk

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning