Sund ryg

En sund og stærk ryg kan, for nogen, synes uforenelig med en lang arbejdsdag med stillesiddende arbejde. Men selvom man har kontorarbejde, og sidder ned det meste af dagen, kan man stadig styrke ryggen og forebygge rygsmerter.

taburetter hero 2

At finde den helt rigtige stol

En måde at styrke ryggen på, imens man sidder, er at benytte en taburet som sekundær stol ift. kontorstolen. Taburetter gør det muligt, at sidde ergonomisk korrekt med åben hoftevinkel, hvorved brugeren støttes i en sund og varieret siddestilling i løbet af en lang arbejdsdag. Man kan også vælge en taburet med et dynamisk sæde, som øger aktivitet i musklerne omkring ryg, lænd og mave. Hermed kan man styrke muskler og led i ryg, lænd og mave og bruge sin balance, imens man sidder.

VELA anbefaler, at bruge taburetter som ekstra stol på arbejdspladser og i hjemmet for at kunne variere siddestillingen i løbet af dagen – i kontormiljøer kan man let være flere, der deles om en taburet.

VELA har flere forskellige modeller af taburetter, der sikrer en god arbejdsstilling i kombination med at styrke lænd, ryg og mave. Ved at vælge en taburet med et sadelsæde (VELA Samba 400) eller et dynamisk sæde (VELA Samba 410), sikres god ergonomi via en opret, aktiv siddestilling. Disse sæders udformning fremmer et naturligt svaj i ryggen og en åben, aktiv hoftevinkel. Det dynamiske sæde på VELA Samba 410 styrker endvidere muskler og led omkring ryg, lænd og mave.

Det er vigtigt, at taburetten indstilles i den korrekte højde, da en korrekt siddehøjde skaber grudlaget for en sund, aktiv siddestilling.

Sæt dig godt tilbage på sædet, og indstil højden, så lårene peger skråt fremad/nedad. Hvis taburetten er for lav vil lårene være vandrette og du kan synke sammen i ryg og lænd. Hvis taburetten er indstillet for højt kan du skride frem i sædet.

Ønsker du en taburet med sadelsæde (VELA Samba 400), har vi to sædestørrelser. Valg af sædestørrelse bør afhænge af brugerens bækken og hofter. Ved valg af det større sæde, opnår brugeren en siddestilling med mere spredte ben og det smallere sadelsæde vil give brugeren en siddestilling med mere samlede ben.

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.