Handicapstole kan forbedre din hverdag

Et handicap kan give forskellige udfordringer i dagligdagen – og mange handicap kan have betydning for mobiliteten. Hos VELA laver vi handicapstole, der kan hjælpe dig med at få en lettere hverdag derhjemme eller på arbejdspladsen.

staastoette home hero 2

Hvad indebærer handicaphjælpemidler?

Vi skaber hjælpemidler til mennesker med handicap baseret på vores ekspertise og mange års erfaring. Vi stræber efter at give dig de bedste forudsætninger på trods af dit handicap.

Handicaphjælpemidler kan være mange forskellige ting. Her hos os kommer de i form af en arbejdsstol, en ståstøttestol eller el-kørestol, der blandt andet kan hjælpe med:

bedre mulighed for at komme rundt i dagligdagen.

nem ændring af sædehøjde.

armlæn til støtte og komfort.

god støtte og komfort.

En handicapstol giver øget mobilitet

En handicapstol i form af en ståstøttestol eller arbejdsstol har letløbende hjul, hvor der er god plads mellem hjulene, så du kan “gå” eller skubbe stolen rundt. 

Har du funktionsnedsættelse i ben eller ryg, kan det derfor være en befrielse at kunne “gå” rundt, mens du sidder ned. 

Når du ikke går stolen rundt, bremser du blot hjulene med håndbremsen og fortsætter dine gøremål. 

Det kan have stor betydning for dit selvværd og selvopfattelse selv at komme rundt, da du nu kan varetage mange daglige aktiviteter helt selv. Alt sammen afhænger selvfølgelig af  din funktionsnedsættelse, men stolen hjælper dig godt på vej.

Hvad er dine behov?

Handicapstole med hæve/sænke-funktion

En handicapstol fra VELA kan indstilles i højden, og kan hjælpe dig, der har nedsat balance og føler dig utryg, når du bukker dig fremover eller rækker ud efter ting. Indstil sædet lavt og få tryghed. 

Ved hjælp af en knap kan du selv ændre højden på din stol. Mange mennesker med handicap har stor fordel af netop denne funktion, da rækkevidden nu udvides markant. 

Hæv din siddehøjde, så du sidder godt i forhold til din håndvask, eller når du skal nå de øverste hylder. Eller sænk højden og fyld nederste skuffe i opvaskemaskinen.

Armlæn med flere funktioner

Hjælpemidler til handicap kommer med mange forskellige funktioner, der tilsammen kan skabe overskud i din hverdag. En handicapstol med armlæn kan have stor betydning for din komfort og din mobilitet. 

Brug armlænet som støtte, når du flytter dig fra stolen og over til en seng eller sofa. Armlænet fungerer også som afgrænsning og støtte, så du kan føle dig tryg.

Få hjælp til energiforvaltning

Har du aldrig før haft adgang til et handicaphjælpemiddel, er der måske meget at vinde ved at overveje, om du forvalter din energi på den rigtige måde. 

Måske har du brugt alle dine kræfter på at komme rundt i hjemmet og udføre de mest nødvendige daglige gøremål? Eller føler du dig allerede udkørt efter frokost?

Hvis det er noget, du kan genkende, vil en handicapstol gøre en kæmpe forskel for dig.

Det er slut med, at dine kræfter er brugt op, når dagen er omme. Med et handicaphjælpemiddel kan du planlægge, hvor og hvordan du gerne vil spare på dine kræfter i løbet af dagen. 

Det betyder, at du rent faktisk har kræfter til lystbetonede aktiviteter – såsom at få venner på besøg. Og det skaber livsglæde. 

Læs mere om energiforvaltning her

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.