Sådan bidrager en VELA-stol til energiforvaltning

Energiforvaltning handler om, hvordan du bedst fordeler din energi i løbet af en dag. For mennesker med funktionsnedsættelser kan det have stor betydning for dagen at være god til energiforvaltning. 

Kvinde bruger VELA-stol til energiforvaltning

Mindre træthed og færre smerter med optimal energiforvaltning

En VELA-stol kan bidrage til at aflaste din krop i dagens gøremål, og det kan have stor effekt på, hvordan du bruger dine kræfter i løbet af en dag. Optimer dine kræfter ved de aktiviteter, du skal udføre, og brug den ekstra energi på aktiviteter, du har lyst til at udføre – for lystbetonede opgaver giver glæde og livskvalitet.

Vi laver stole, der hjælper mennesker med funktionsnedsættelser. Der er forskel på, i hvilken grad den enkelte har brug for støtte og aflastning, og derfor er der også forskel på vores stole. Alle vores stole bidrager dog til, at din energiforvaltning optimeres. Du får: 

overskud til flere hverdagsaktiviteter.

mindre træthed og færre smerter.

bedre balance mellem aktivitet og hvile.

overskud til lystbetonede aktiviteter.

mindre risiko for fald og overanstrengelse.

Det er ikke sikkert, du selv er opmærksom på din energiforvaltning, og hvilken betydning den har for dig. Men det er noget de fleste kan arbejde med i deres egen hverdag, så der også er energi tilbage sidst på dagen. Vores stole har mange forskellige funktioner, der kan lette dit samlede energiforbrug. 

Skab balance mellem afslapning og aktivitet

Funktionsnedsættelser kan være forbundet med smerte, og smerte er udmattende. Derfor anbefaler vi, at du husker at tage pauser i løbet af dagen, så du ikke brænder al din energi af i starten af dagen. 

Derudover anbefaler vi selvfølgelig, at du bruger din arbejdsstol til at aflaste og hjælpe dig i flest mulige situationer i løbet af dagen. Energiforvaltning handler om, at du bruger din energi på de rette opgaver. Det kan VELA-stolen hjælpe med.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Husk at bruge højdeindstillingen

En arbejdsstol fra VELA har en hæve-/sænke-funktion, der betyder, at du ikke skal bruge unødige kræfter på at sætte tallerkner ned i opvasken, at nå en trøje øverst i skabet eller at børste dine tænder. 

Du hæver eller sænker simpelthen stolens sæde, så du får den siddehøjde, der passer bedst til den aktivitet, du skal lave. 

Hæve-/sænke-funktionen kan også hjælpe dig op at stå. Brems stolen, og hæv siddehøjden stille og roligt, til du kan træde ud på gulvet. Lad stolen støtte dig, mens du selv genvinder din balance. 

Energiforvaltning handler om at bruge få kræfter på helt almindelige aktiviteter, som din funktionsnedsættelse har sat en begrænsning på – så du har energi til mere 

God energiforvaltning: Spar kræfter hele dagen

Vores stole har letløbende hjul, der giver dig mulighed for at “gå” stolen rundt, mens du sidder. Det bruger mindre energi end at gå rundt. Derudover har stolen en centralbremse, der er let at bremse og giver dig et stabilt grundlag, når du skal lave en aktivitet eller vil flytte dig fra stolen. 

Armlænet kan vippes ned, så du nemt og effektivt kan flytte dig selv fra stol til seng eller andre steder. Det sparer dig for en masse unødige kræfter. 

Her kan du altså opnå en fordelagtig energiforvaltning og spare dine kræfter til andre formål.

Vi har en arbejdsstol til alle aldre

Udforsk

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Andre læste også

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.