Hjælpemidler til blinde og svagtseende

Hos VELA har vi mange års erfaring med stole som et hjælpemiddel til mennesker med forskellige funktionsnedsættelser. Vi skaber vores stole med afsæt i en grundig viden om ergonomi og funktionsnedsættelser som blandt andet blindhed og svagt syn.

case aileen blinde 1390x1080

Vælg en VELA-stol med disse funktioner

VELA-stolen er et hjælpemiddel til blinde og svagtseende og har typisk:

Sikker bremse, så du trygt kan rejse eller sætte dig.

Stabile armlæn, der afgrænser, når du sidder, og støtter, når du rejser og sætter dig.

Letløbende hjul, så du kan gå stolen rundt, mens du sidder ned.

Elektrisk højderegulering, så du trygt kan ændre din siddehøjde.

Store greb, der er lette at finde, når du skal indstille stolen.

Disse elementer kan bidrage til mere overskuelighed på trods af svagt syn. 

Centralbremsen sikrer stabilitet

Centralbremsen er vigtig, når det kommer til hjælpemidler for blinde og svagtseende. Vores stole har fire hjul, der er placeret i hvert sit hjørne af stolen og er retningsstabile. Det betyder, at du altid ved, hvor stolens ben er, og at du ikke banker fødderne ind i hjulene.

Bremsen er effektiv, så når først den er aktiveret, kan du være ganske sikker på, at stolen bliver, hvor den skal. Det skaber stabilitet, når du skal flytte dig fra stol til seng, sofa, bad eller omvendt.

Vælg en stol med armlæn

Når du flytter dig fra stolen, er det godt med armlæn. Armlæn hjælper dig med støtte og sikkerhed, men det kan også hjælpe dig med at orientere dig om, hvor stolen befinder sig. 

Derudover danner armlænene en afgrænsning omkring dig, og det skaber tryghed, når du sidder i stolen. 

Når først centralbremsen er aktiveret, kan du roligt lægge din fulde vægt på stolens armlæn, når du rejser og sætter dig, uden at bekymre dig om, hvorvidt stolen ruller væk under dig. Det gør den ikke. 

Har du problemer med balancen, eller mangler du styrke i benene, kan stolen også hjælpe dig op at stå, på en sikker og tryg måde.

VELA fortælling – livet med synshandicap

case aileen blinde 2 1 1

Aileens fortælling

Den her stol er fantastisk. Jeg føler mig så sikker i den, og det er en fornøjelse, med lethed, at kunne bevæge sig fra rum til rum. Det har også den fordel, at jeg får trænet mine ben, imens jeg går stolen frem.
Læs hele historien

Hjælpemidler til blinde og svagtseende giver øget mobilitet

Har du et synshandicap som blindhed eller svagt syn, er dit hjem ofte tilpasset efter dit behov. Det betyder også, at en stol fra VELA vil passe ret godt ind i dit hjem. 

VELA-stolen er udstyret med fire letløbende hjul, som triller let hen over gulvet, medmindre du har bremset dem. Det betyder, at du kan “gå” eller skubbe stolen rundt, mens du sidder ned, og dermed blive mere mobil.

Elektrisk højdeindstilling er vigtig

Vores stole kan indstilles i højden ved elektrisk hjælp. Når det kommer til hjælpemidler til blinde eller svagtseende, anbefaler vi en elektrisk højderegulering, da du har knappen til højdeindstilling lige ved det ene armlæn og derfor er fri for at skulle “lede” efter det manuelle greb, som er noget længere væk. 

Bliv siddende i din stol, mens du ændrer sædehøjden ved et tryk på knappen. På den måde sidder du trygt og afgrænset i din stol, selvom du når nye højder. Du kommer også altid i god højde til den opgave, du skal udføre, om det så er at tømme opvaskemaskinen eller nå den øverste hylde i køleskabet.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Vi har en stol til alle aldre

Mulighed for store greb

Vi skaber stole til mennesker, og derfor kan vi skræddersy dit hjælpemiddel. Hjælpemidler til blinde og svagtseende kan bestilles med ekstra store greb, så du nemt kan finde det håndtag, du skal bruge, for eksempel til at indstille rygstøtten. 

Hos VELA kan du få en stol, der tilpasses dine udfordringer, så du kan få den bedst mulige hjælp i din hverdag.

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.