Hjælpemidler til dig med cerebral parese (CP)

Cerebral parese – også kaldet CP – er et handicap, der kan opstå i barnets udvikling fra fosterstadiet og til barnet er to år, som følge af en hjerneskade. Der er stor forskel på, hvordan cerebral parese (CP) påvirker det enkelte barn.

born home hero flip

Typiske daglige udfordringer

Som barnets hjerne udvikler sig, kan symptomerne, som følge af cerebral parese, ændre sig og vise sig på nye måder. Der findes megen forskning og viden på børneområdet, men det er i lige så høj grad voksne, der lever med cerebral parese og får en dagligdag med CP til at fungere – uanset graden af handicap.

Hos VELA laver vi stole med udgangspunkt i det enkelte menneskes behov. Det vil sige, at du her kan få en stol, der hjælper dig med de udfordringer, som cerebral parese giver dig i dagligdagen. 

Vi kan lave stolen, så den passer til dig. Det giver dig et effektivt hjælpemiddel til selvhjælp og øget mobilitet og bedre velvære.

Der er, som tidligere fortalt, forskellige grader af CP, og den udvikler sig forskelligt fra menneske til menneske. De mest hyppige følger af cerebral parese viser sig ved nedsat muskelstyrke, dårlig balance, tab af gangfunktion og kroniske smerter. 

Alle disse følger kan en VELA-stol til cerebral parese hjælpe dig med.

CP kan dog også påvirke talen, synet og hørelsen, ligesom det kan være en medvirkende faktor til ADHD og epilepsi.

Din krop og hjerne er på overarbejde

Cerebral parese påvirker de signaler, hjernen sender ud i musklerne, og det kan betyde, at musklerne ikke adlyder de ordrer, du giver dem. 

Det viser sig ofte som træthed, eller at du føler dig udkørt, fordi din krop og hjerne hele tiden er på overarbejde – for det kræver meget mere energi at koordinere bevægelserne, når du har CP. 

En VELA-stol til mennesker med cerebral parese hjælper dig ved at støtte dig i din siddestilling og spare dine kræfter, så du har energi og overskud henover en hel dag.

Cerebral parese-stol giver øget mobilitet

Der er endnu meget, vi ikke ved om hjernen, men vi ved, at træning altid er en god idé. En stol til cerebral parese giver øget mobilitet på flere niveauer. Stolen har letløbende hjul med god plads til fødderne, så du kan “gå” eller skubbe dig rundt, mens du sidder i stolen. 

Hvis du har behov for at få hjælp til at komme rundt, mens du sidder ned, er det muligt at sætte en skubbebøjle bag på stolen, så det er nemt for andre at køre dig rundt.

Har du CP i svær grad og ikke selv kan gå eller stå, kan du med fordel træne din gangfunktion med en VELA Meywalk

Læs mere her

Få støtte til en bedre hverdag

Når balancen svigter, kan daglige gøremål være udfordrende. Det kan være en udfordring i hjemmet, men også i forhold til din skole, uddannelse eller arbejde. Derfor kan en stol fra VELA bruges til mange forskellige aktiviteter og opgaver – uanset hvor du er. 

Du får støtte i form af:

Centralbremse

der sikrer stabilitet, når du rejser eller sætter dig.

Armlæn

der giver dig ekstra støtte og afgrænsende tryghed.

Elektrisk højderegulering

du selv indstiller efter dit behov.

Nakkestøtte

hvis du har brug for støtte eller har mange ufrivillige bevægelser.

Antitipbøjle

hvis du har ufrivillige bevægelser og brug for ekstra stabilitet.

Et ergonomisk udgangspunkt for en bedre siddestilling

Hos VELA udvikler vi vores stole med udgangspunkt i det siddende menneske. 

En VELA-stol til cerebral parese giver komfort, tryghed og god ergonomi, så du får den bedst mulige siddestilling. Det betyder, at du ikke bruger unødig energi på at opretholde en god siddestilling. Stolen hjælper dig med det – og belastningen af dine led mindskes. Derudover opnår du støtte, komfort og stabilitet i stolen.

Særlige behov

Hvis du har besvær med at holde din overkrop i god, opret stilling, kan VELA-stolen give ekstra støtte ved at vælge et sæde eller ryglæn med ekstra komfort og støtte. Det kan eksempelvis være et ryglæn med indbygget kropsstøtte.

Har du spasticitet eller mangler kræfter, kan du få greb, der er større og nemmere at betjene. 

Vores VELA-stol til mennesker med CP laves efter dit behov. 

Hvilken type hjælpemiddel har du brug for?

Brug færre kræfter og få mere energi

VELA skaber produkter, der giver hjælp til selvhjælp. Vi ønsker at skabe bedre livsvilkår for vores brugere, og derfor tager vi udgangspunkt i dig, når vi laver din stol. 

Vi ønsker, at vores brugere kan betjene og indstille VELA-stolen og opleve færre smerter end en hverdag uden en stol. Færre smerter betyder større velvære og øget overskud i hverdagen. 

Har du cerebral parese kan VELA-stolen medvirke til, at du bliver mindre træt. Det betyder, at du kan bruge energien på at træne dig stærkere og bruge dine kræfter på det, du holder af.

Læs mere om en VELA-stol.

VELA-stol til voksne VELA-stol til børn

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning