Med dværgvækst kan du få brug for hjælpemidler

Hos VELA producerer vi hjælpemidler til mennesker med forskellige funktionsnedsættelser. Dværgvækst kan medføre daglige udfordringer, der kan afhjælpes med en stol med en masse gode funktioner. 

harison dwarf kid

Vælg en stol fra VELA

VELA har lavet stole til mennesker med dværgvækst i mange år og har derfor mange gode eksempler på, hvordan VELA-stolen hjælper i dagligdagen. Vores stole bliver tilpasset den enkelte. Læs, hvad et dværg-hjælpemiddel kan betyde for en skoledag her

Dværgvækst kan være forbundet med flere udfordringer, og det afhænger selvfølgelig meget af den enkelte, hvilke problemstillinger der er relevante. Der er dog nogle grundlæggende ting ved vores stol, som kan gøre din hverdag lettere.

Med en stol til dværgvækst får du mulighed for: 

Elektrisk hæve/sænke-funktion

Fodplade til støtte og grounding

Støttende armlæn

Ekstra komfort og støtte

Udtalelse fra en ergoterapeut

VELA Stolen er, efter min opfattelse, Ergoterapi på hjul. Sæderne kan konfigureres i uendelige kombinationer så de kan opfylde ethvert krav der kunne være.

case HDavies 1 1 skyg fri
Som ergoterapeuter er vores rolle at muliggøre og fremme uafhængighed, og selvfølgelig har alle mennesker med achondroplasi, meget individuelle behov.

I modsætning til mange andre siddesystemer med hjul og bremse tillader en VELA-stol at personen kan bruge stolen helt uafhængigt af andre. Bremsesystemet kan betjenes af brugeren, imens han sidder ned. Hæve/sænkefunktionen er placeret let tilgængeligt, så det er muligt at være uafhængig når man vil lave aktiviteter højt eller lavt i dagligdagen.

Børn og unge med achondroplasi har fordel af en VELA-stol på mere end én måde. De kan deltage i hverdagsaktiviteter i klasselokalet, spisesalen og i naturvidenskabslokalerne uafhængigt af hjælp fra andre. Stolen ser ikke meget anderledes ud end en normal stol, og teknologien i stolen gør, at den appellerer til de unge.

Som ergoterapeut i Pædiatrisk Team har jeg altid anset VELAs siddesystemer som det eneste rigtige til at tage barnet gennem alle uddannelsesårene – lige fra 0. klasse og til college.

VELA-stolen sikrer, at mennesker med begrænset vækst ikke er begrænset i livet.


Ann Cunliffe, ergoterapeut

Er du barn eller voksen?

Højdeindstilling – et godt hjælpemiddel i hverdagen

Dværgvækst kan give forskellige problemstillinger, og mange kan være forbundet med smerter. Elektrisk højdeindstilling af stolen kræver kun ét tryk på en knap for at komme op og ned – og du skal derfor ikke bruge megen muskelkraft, når du eksempelvis skal til og fra stolen. 

Du kan hæve og sænke højden, som du vil, og dermed kan du nå de øverste hylder i køleskabet. I den laveste højde er det nemt at komme ind og ud af stolen. Den elektriske højdeindstilling kører stille og roligt op og ned, og den giver ingen ubehagelige stød eller bump.

En fodplade giver støtte og stabilitet

Til mennesker med dværgvækst anbefaler vi en fodplade, der støtter benene, når du sidder ned. En fodplade sikrer grounding og stabilitet, lige meget om du sidder højt eller lavt.

Case Elizabeth 1 1

Få en stol tilpasset dine behov til dværgvækst

Vi tilpasser altid dit hjælpemiddel lige efter dit behov. Du kan vælge mellem mange forskellige sæder og ryglæn, som har forskellige typer skum og støtte i siderne. 

Det betyder, at du altid er sikker på at finde et sæde og ryglæn, der passer præcis til dig – ligemeget om du er voksen eller barn.   

En VELA-stol er et populært hjælpemiddel til dværgvækst, da den giver dig mulighed for selv at indstille højden på stolen, så du sidder i den rigtige højde til at udføre dine daglige opgaver.

Læs, hvordan Elisabeth bruger sin VELA-stol i skolen her

Stol, der kan indstilles til dig

Dværgvækst er ofte ensbetydende med, at knoglerne i arme og ben er meget korte i forhold til overkroppens længde. Det kan give udfordringer, hvis du skal sidde i en almindelig stol. 

Vores stole kan tilpasses netop til dig med armlæn i den rette højde, der giver dine arme og skuldre optimal støtte. 

Den rette støtte kan også aflaste og minimere eventuel smerte i kroppen, og derfor er komfort vigtigt i et hjælpemiddel til dværgvækst.

Komforten i din stol er vigtig

VELA-stole bliver typisk brugt i mange timer dagligt og til mange forskellige opgaver. Derfor er det også vigtigt, at du sidder sikkert og godt i stolen, og at den støtter dine behov. 

Vores stole har indstilleligt sæde og ryglæn, så du nemt kan ændre din siddestilling og stadig opnå god støtte. 

Det er vigtigt at have god komfort, når du sidder, for ikke at sætte kroppen på unødigt arbejde. I vores stole kan du aflaste din krop og dermed undgå hurtig udtrætning.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.