En stol er et godt hjælpemiddel til rygproblemer

De fleste har nok prøvet at have nakke- eller rygproblemer mindst en gang i deres liv. For nogle vil problemerne forsvinde af sig selv, mens de for andre bliver hængende resten af livet. Er sidstnævnte tilfældet, er det en god idé at få et hjælpemiddel til rygproblemer. 

Smilende kvinde i VELA-stol der hjælper om rygproblemer

Rygproblemer: Disse faktorer er vigtige

En stol fra VELA kan hjælpe med at reducere mange af de smerter, der er forbundet med rygproblemer, og gøre dagens opgaver nemmere. 

Har du problemer med ryglidelser eller nakkeproblemer, kan det være en daglig udfordring både i hjemmet og på arbejdspladsen. Ryg- og nakkelidelser kan gøre det svært at rejse og sætte sig og besvære balancen. 

Her kan en VELA-stol være et godt hjælpemiddel både til udførelse af opgaver og til hvile.

Både unge og ældre bliver ramt af rygproblemer, og smerterne opstår ofte som følge af andre sygdomme. Rygproblemer kan udvikle sig, og derfor er der en række faktorer, der er vigtige at være opmærksomme på ved en stol som hjælpemiddel. 

  • Både sæde og ryglæn skal støtte optimalt. Derved opnås komfort og nedsættelse af muskeltræthed og smerter. 
  • Sædet skal kunne indstilles og vinkles separat fra rygstøtten.
  • Rygstøtten skal kunne indstilles i vinkel og højde, så den støtter ryggen på de rette steder. 
  • Er der brug for ekstra støtte i ryggen? Eksempelvis en rygpude med lændepumpe eller vores unikke ALB-ryglæn, som er todelt og dermed kan give yderligere støtte ind i lænderyggen.

Det er ikke sikkert, at alle punkterne ovenfor er relevante for dig. Vi laver stole til mange forskellige typer af rygproblematikker og mennesker, og derfor får du selvfølgelig et hjælpemiddel, der passer til netop din problemstilling.

Den bedste siddestilling er den næste

Når det kommer til rygproblemer, siger man, at den bedste siddestilling er den næste siddestilling. Det betyder, at du gerne skal huske at ændre din siddestilling for at undgå eller mindske smerter. Det styrker også rygmuskulaturen at skifte siddestilling, og de fleste ændrer faktisk siddestilling helt naturligt uden at tænke over det. Med en stol fra VELA får du de bedste forudsætninger for at have god støtte i alle siddestillinger. 

Derfor er den et godt hjælpemiddel til rygproblemer – både i hjemmet og på arbejdspladsen.

Opnå optimal støtte med indstilleligt sæde og ryglæn

Når den bedste siddestilling er den næste, er det vigtigt at få en stol med et sæde og et ryglæn, der kan indstilles. Derfor har vores hjælpemiddel til rygproblemer altid indstillelig rygstøtte og sæde, der kan indstilles separat, så du får den bedste støtte. 

Stolens sæde støtter hele siddefladen og kan vinkles frem, da det giver dig en åben hoftevinkel og opret siddestilling.

Vi har sæder og ryglæn i forskellige størrelser og udformninger, så det passer præcis til dine behov. Har du brug for ekstra støtte i lænden, kan vi anbefale et ryglæn med lændepumpe eller vores unikke ALB-ryglæn, som er todelt og kan give ekstra støtte i lænden. 

Du kan ændre på stolens indstillinger, når du har lyst til at sidde anderledes, og det gør det nemt at skifte til den næste siddestilling og altid få god støtte.

Hvor skal du bruge stolen?

En stol som hjælpemiddel kan mindske træthed

En indstillelig nakkestøtte og et højt ryglæn kan være et godt valg, hvis du har brug for at kunne slappe af og gerne vil undgå at blive træt hurtigt.

VELA-stole har armlæn, der understøtter dine arme og skuldre og samtidig sikrer, at du ikke kommer til at læne dig for meget til den ene side på en uhensigtsmæssig måde. Armlæn er også en god hjælp og støtte, når du skal rejse eller sætte dig. 

Vores hjælpemiddel til rygproblemer bidrager til, at du ikke hurtigt bliver træt, da den støtter dig, når du sidder, så du sparer på dine kræfter. 

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Andre læste også

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.