VELA-hjælpemiddel til gigt

Gigtsygdomme kommer i mange forskellige former og grader, men fælles for dem alle er, at de kan give store smerter i knogler, muskler og led. Medicinsk behandling kan smertelindre en del, og derudover er motion og sund kost effektivt mod gigtsygdomme.1

Daglige smerter i kroppen kan være forbundet med mange gener og begrænsninger i hjemmet, på arbejdet eller i skolen. 

T700 glad madlavning

Gigtstol til flere behov

På verdensplan er slidgigt en udbredt kronisk ledsygdom, der påvirker mere end 500 millioner mennesker, hvilket svarer til 7% af den globale befolkning.2 Hos VELA laver vi arbejdsstole, der imødekommer de udfordringer, mennesker med gigt dagligt kæmper med. Det kan være dårlig balance, gangbesvær, smerter i ben, ryg og arme eller problemer med at bruge hænderne.3

En arbejdsstol fra VELA er udviklet med fokus på individuel tilpasning og ergonomi. Vores stole understøtter mange af de udfordringer, gigt medfører. Derfor har en VELA-stol:

Letløbende hjul, så du kan skubbe/gå dig rundt, mens du sidder på stolen.

Elektrisk hæve/sænke-funktion, som nemt styres fra armlænet.

Ergonomisk og støttende indstilling af armlæn, ryglæn og sæde, så stolen passer netop til dig.

Solid bremsefunktion, som giver dig sikkerhed og tryghed, når du skal udføre en opgave.

Du får derfor en gigtstol, der hjælper dig i hverdagen og kan indstilles til dine behov. 

Er det muligt at arbejde på trods af gigt?

En arbejdsstol fra VELA er ikke kun et godt gigthjælpemiddel i hjemmet. Den hjælper dig lige så godt på din arbejdsplads og kan sikre, at du sparer på din energi, så der også er overskud til andet end arbejdet. 

Arbejde og gigt kan derfor godt fungere sammen. Med støtte fra en energibesparende gigtstol får du de bedste betingelser for at kunne udføre dit arbejde på trods af gigt. 

For selvom du har funktionsnedsættelse som følge af din gigt, kan du i langt de fleste tilfælde stadig varetage dit arbejde. Det kan en VELA-stol i hvert fald hjælpe dig med.

Læs mere om hvordan VELA-stolen hjælper dig på jobbet her

Øget mobilitet med gigt-hjælpemidler

En gigtsygdom kan betyde, at kroppen hurtigere bliver træt. En stol til gigt kan være en rigtig god aflastning i forhold til dine hverdagsopgaver. På den måde har du mere energi til eksempelvis at være sammen med familie og venner. 

Med en arbejdsstol får du et hjælpemiddel, der aflaster din krop. Vores gigt-stole kommer med letløbende hjul, der hurtigt retter sig ind efter den retning, du bevæger dig i. Sædet kan sænkes, så du kan gå eller skubbe dig rundt siddende i stolen. 

Det betyder, du kan komme rundt ved egen hjælp, og øget mobilitet giver dig mere selvstændighed.

Større sikkerhed med en gigt-stol

Vores gigtstol kommer med en solid bremse, der giver dig sikkerhed og stabilitet. Dermed kan du være tryg ved, at stolen ikke ruller væk under dig, når du rejser eller sætter dig fra stolen.

Stolens elektriske hæve/sænke-funktion hjælper dig også med at rejse dig, så du ikke skal bruge unødige kræfter. Derved undgår du også eventuelle smerter. 

Derudover har stolen gode, stabile armlæn, der giver støtte og komfort. Armlænene støtter dig også, når du flytter dig til eksempelvis en seng, og når du skal op at stå eller sætte dig ned. Armlæn er en særlig god støtte, hvis du har rygsmerter, eller hvis din krop er træt efter en lang og udfordrende dag. 

Komfortabel og ergonomisk siddestilling 

Med en VELA-stol som hjælpemiddel til gigt får du en komfortabel og ergonomisk siddestilling, der minimerer belastningen af led.

Når du bruger VELA-stolen som et alternativ til arbejde, der normalt udføres stående i lange perioder, kan du eksempelvis undgå overbelastning af leddene og spare din energi til andre opgaver. Dette er særligt nyttigt ved aktiviteter som opvask, kartoffelskrælning eller forberedelse af grøntsager ved køkkenbordet.4

Du kan indstille både sæde og ryglæn på vores stole, så de passer til dine behov og giver dig støtte der, hvor du behøver det. 

Det betyder, at din krop får en velfortjent pause i en gigtstol.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

VELA fortælling – livet med gigt

case lilly 1 1

Lillys fortælling

Det er nu engang rarest selv at kunne gøre tingene, og stolen aflaster mig meget, så jeg heller ikke bliver så træt som førhen
Læs hvordan Lilly kan lave mad igen

Hvor skal du bruge stolen?

Få færre smerter og større sikkerhed

Gigt kan være forbundet med store smerter, der kan være mere eller mindre konstante. Derfor fås vores stole også med en nem elektrisk betjening, som mindsker risikoen for, at dine smerter forværres. 

Personer med slidgigt oplever typisk smerter i leddene og kortvarig stivhed efter hvile eller inaktivitet, især i hænderne, knæene, hofterne, nakken og den nedre del af ryggen.5

En elektrisk højdeindstilling kan skåne dig for stød og bump, og sædeløftet gør det nemmere at rejse sig og sætte sig ned i stolen. 

En gigtstol giver øget komfort og færre smerter. Det betyder også, at trætheden ikke melder sig nær så hurtigt, som den plejer.

Gode greb til gigt 

Borgere med gigt kan have færre kræfter i hænderne eller krumme fingre, der gør det svært for dem at håndtere de greb, som normalt bruges til at indstille vores stole med. Derfor har vi nogle specielle greb, der er lettere at bruge, hvis du har gigt i hænder og fingre. 

De er større og nemmere at gribe fat i, når bremsen skal låses, eller stolen skal indstilles

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Kildehenvisninger

1 Fast Facts About Arthritis | CDC

2 Osteoarthritis in 2020 and beyond: a Lancet Commission. Hunter et al. 2022

3 Osteoarthritis – Symptoms – NHS (www.nhs.uk)

4 Prevalence Trends of Site-Specific Osteoarthritis From 1990 to 2019: Findings From the Global Burden of Disease Study 2019. Huibin et al. 2022

5 What Causes Osteoarthritis, Symptoms & More | NIAMS (nih.gov)

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.