Hjælpemiddel til funktionelle lidelser

Livet med funktionelle lidelser har stor betydning for, hvad du kan i hverdagen, fordi funktionelle lidelser kan være forbundet med både smerte, træthed og reducerede kræfter og energi. Kroniske rygsmerter og smerter i både muskler og led er ikke usædvanlige gener for mennesker med en funktionel lidelse. 

VELA-stol som et hjælpemiddel til funktionelle lidelser

At leve med kronisk sygdom

Heldigvis findes der hjælpemidler, som gør dagen meget mere overskuelig og lettere at komme igennem. En arbejdsstol fra VELA hjælper dig på de gode dage og især i de situationer, hvor din krop svigter. 

En VELA-stol kan ikke fjerne sygdommen, men den kan aflaste kroppen. På den måde kan den minimere smerter, vejrtrækningsbesvær, hjertebanken, nedsat koncentration og hovedpine, der ofte opstår eller forstærkes af det konstante pres, din krop er udsat for.

Et kendetegn ved kronisk sygdom er, at der er gode og dårlige dage, og at sygdommen pludseligt kan overmande og dræne al energi og overskud. 

VELA-stolen er lavet, så den kan støtte dig i din hverdag og kompensere for dine manglende kræfter, når du føler dig helt drænet for energi. Derfor kan vores stole indstilles til dine behov og har følgende funktioner, som hjælper dig i hverdagen.

Vores stole kan:

Hæves og sænkes, så du nemt kan ændre din siddehøjde eller få hjælp til at rejse og sætte dig.

Indstilles, så du får optimal støtte i ryg og lænd til dine forskellige aktiviteter.

Bremses, så du kan sidde stabilt og sikkert i forhold til den opgave, du ønsker at udføre.

“gås” rundt, mens du sidder ned, på grund af de letløbende hjul.

Spar på energien

Fordi tilværelsen kan være forbundet med mange smerter, er funktionelle lidelser ofte ensbetydende med, at du bliver hurtigt træt. Derfor kan det være svært for dig at foretage de mest basale ting i hverdagen, da det kan kræve kræfter og energi, du ikke har. 

En VELA-stol kan aflaste og spare dig for mange kræfter. Samtidig får du en god komfort, fordi både sæde og ryglæn støtter dig i en god og aktiv siddende stilling. Derudover har stolen en hæve/sænke-funktion, så du ikke behøver at bruge kræfter på at komme op at stå. 

De kræfter kan du i stedet for bruge på ting, der giver dig livskvalitet.

Bliv mere mobil med en arbejdsstol

En arbejdsstol fra VELA har fire letløbende hjul, der gør det muligt for dig at gå stolen rundt derhjemme eller på arbejdspladsen, mens du sidder ned. 

Det betyder, at du kan spare på dine kræfter på de dårlige dage, og det betyder, at du måske kan undvære eller minimere dit behov for hjælp udefra.

Brug stolen i køkkenet, når du laver mad, eller bevæg dig ubesværet rundt i dit hjem. Stolen kræver ikke ret meget plads, for at du kan komme rundt siddende – og derfor kan du også bevæge dig fra rum til rum, mens du sidder i stolen.

Læs mere om, hvordan du kan bruge stolen:

Brems stolen, når du rejser og sætter dig

Når du sidder i stolen og vil lave noget, kan du let låse stolens hjul via en centralbremse. På den måde er du sikker på, at stolen ikke flytter sig, mens du foretager dig andre ting. 

Centralbremsen giver dig også stabilitet og sikkerhed, når du flytter dig til og fra stolen. Brems stolen, og flyt dig til eller fra den. Bremsen er også god, når du rejser dig op og sætter dig ned. Brems stolen, og hæv den elektriske sædehøjde, indtil du står op.

De rette hjælpemidler kan være guld værd i et liv med kroniske smerter.

Derfor er en hæve/sænke-funktion god ved funktionelle lidelser

En stol med elektrisk hæve/sænke-funktion kan være en fantastisk hjælp for mennesker med funktionelle lidelser. Med en elektrisk højdeindstilling undgår du nemlig unødige bump, når du ændrer din siddehøjde – og det mindsker risikoen for, at du får smerter og ubehag i kroppen. 

Derudover kan den elektriske hæve/sænke-funktion hjælpe i mange forskellige situationer. Hæv din siddehøjde, så du kan nå en kop i det øverste skab, eller sænk din siddehøjde, så du kan putte tallerkener i opvaskemaskinen. 

En elektriske hæve/sænke-funktion kan have stor betydning for din følelse af selvbestemmelse. Og det betyder meget for livskvaliteten.

Se hvad VELA-stolen kan hjælpe dig med i dit hjem

Se alle

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.