Hjælpemidler til diskusprolaps

Bliver du ramt af diskusprolaps i nakken, ryggen eller i lænden, kan det have stor betydning for, hvordan du klarer dig igennem en ganske almindelig dag. 

Vi bevæger ryggen næsten hele tiden, og derfor kan en funktionsnedsættelse netop her betyde smerter ved mange forskellige bevægelser.

hero voksen arbejdsstol bente

Imødekom hurtig udtrætning ved diskusprolaps

Hos VELA laver vi hjælpemidler til dig, der har diskusprolaps. Det er muligt at tilpasse vores stole til diskusprolaps i lænd, diskusprolaps i ryggen eller diskusprolaps i nakken – du kan indstille stolen, så den passer perfekt til dig.

Stolens indstilling afhænger af dig og af, hvor diskusprolapsen er placeret på ryggen. Det er en fordel at få støtte på det sted, diskusprolapsen sidder, og derfor kan en stol fra VELA indstilles efter det. 

Ved at indstille rygstøtten aflastes ryggen – det nedsætter risikoen for hurtig udtrætning. Konstante smerter kan nemlig være udmattende for kroppen, så det er vigtigt at få fjernet en stor del af de daglige smerter. 

Med en stol til diskusprolaps kan du selv indstille rygstøtten, mens du sidder i stolen. Det aflaster og støtter din krop.

Støtte til diskusprolaps i nakken

Sidder diskusprolapsen i din nakke eller i øvre del af ryggen, bør du gå efter en stol med høj rygstøtte, der kan indstilles. Den vil både støtte dig i øvre ryg, men også hele vejen fra lænden og opefter. 

Du kan også få en stol til diskusprolaps i nakken, hvor nakkestøtten kan indstilles og aflaste både nakke og hoved. Det reducerer smerterne. Så snart du trænger til at sidde anderledes, indstiller du blot rygstøtten på ny.

Hvad kan hjælpe mod diskusprolaps i lænd og i ryggen? 

Har du en diskusprolaps i lænden, kan du vælge et ryglæn, der støtter netop her. Vi har mange forskellige ryglæn, der støtter forskelligt. 

Vi har eksempelvis udviklet et helt specielt ALB-ryglæn, som er todelt og derfor kan indstilles, så det giver endnu mere støtte i lænden. Et helt lille ryglæn kan også være det, der passer til dig – det kommer helt an på dit behov.

Derudover kan du med fordel bruge stolens armlæn som støtte, når du rejser og sætter dig. Du kan også gå stolen frem ved hjælp at de letløbende hjul og på den måde aflaste din krop.

Har du det bedst med at stå op?

Hvis din diskusprolaps medfører, at du har det bedst med at stå op, kan du bruge en ståstøttestol til at give dig støtte. Så kan du blive aflastet, når du står op.

Det medvirker, at du ikke udtrættes så hurtigt. Det kan være, mens du laver mad eller har stående opgaver på dit job.

Indstil højden på stolen elektrisk

En stol til diskusprolaps kan komme med elektrisk højdeindstilling, så du, siddende på stolen, kan nå de nederste skuffer og de øverste skabe.

Vores elektriske højdeindstilling sikrer dig, at du ikke oplever bump og stød i ryggen, når du rejser og sætter dig, eller når du hæver eller sænker sædehøjden.

Hvor skal du bruge stolen?

Tal med en konsulent om dine udfordringer ved diskusprolaps

Som sagt er det meget forskelligt, hvordan en diskusprolaps påvirker kroppen. Derfor bør du tale med en af vores kompetente konsulenter, når du skal vælge en stol. Vi finder en stol til dig, om du har diskusprolaps i lænd, diskusprolaps i ryggen eller diskusprolaps i nakken. 

Vores stole har mange forskellige muligheder for indstilling, og det kan betyde færre smerter for dig. Det giver i sidste ende større livsglæde og velvære, når smerterne minimeres.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Se hvad vores brugere siger

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Andre læste også

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole, med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.