Arbejdsplads med specialbehov

Kontorarbejde og andet arbejde, der er stillesiddende, kan være ideelle jobfunktioner for mennesker der har funktionsnedsættelser, som påvirker balance og gangfunktion. Ved stillesiddende arbejde, fx på kontor, er det ofte muligt, at opnå en god siddende arbejdsstilling ved at indstille stol og bord ift. arbejdssituationen.

arbejdsstole work hero 1

At finde den helt rigtige stol

VELA har flere forskellige modeller af arbejdsstole og ståstøttestole med bremser, som i særdeleshed er velegnede til kontorarbejde, og som kan tilpasses personer med specielle behov.

En almindelig kontorstol kan være uhensigtsmæssig at benytte for personer med dårlig gangfunktion og nedsat balance, da stolen nemt kan rulle væk, når brugeren forsøger at rejse og sætte sig. Derimod kan en arbejds- eller ståstøttestol bremses, og man kan rejse og sætte sig, uden at stolen ruller væk. Dette øger brugerens stabilitet og giver sikkerhed. Ved at bremse stolen mens man sidder og arbejder, opnås stabilitet, og der skal derfor ikke bruges så mange kræfter på at opretholde en god siddestilling.

VELA har mange års erfaring med at finde den helt rigtige stol, så mennesker med funktionsnedsættelser kan fortsætte et aktivt liv på arbejdsmarkedet. 

Når man skal vælge en stol til stillesiddende arbejde, målrettet til personer med funktionsnedsættelser, er det vigtigt at have fokus på: et stabilt understel og en centralbremse, der giver sikkerhed og balance, samt andre specielle behov, der skal dækkes for at skabe en god arbejdsplads. 

Hvis brugeren har få kræfter i benene eller fx har stive led, kan der med fordel vælges en stol med elektrisk højdeindstilling. Det er også muligt at komme rundt på kontoret imens man sidder ned, da alle stole med centralbremse har store hjul, som giver mulighed for at ”gå” stolen frem. Alle stole har desuden indstillelige sæder, rygge og armlæn så brugeren kan få en ergonomisk, aktiv og god siddestilling uanset arbejdssituation og skift imellem forskellige opgaver.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning