Hjælpemidler til børn i institutioner

VELA har udvidet sortimentet af kvalitetshjælpemidler til børn og unge i institutioner, aflastning, specialskoler og derhjemme.

Download brochure
Børnestole til institutioner

VELA-stole til børn og unge

En VELA-stol kan hjælpe børn og unge til en bedre hverdag med mere overskud til eksempelvis siddende aktiviteter, samvær og lektier. Den rigtige stol giver det bedst mulige grundlag for indlæring og deltagelse og kan være en forudsætning for at koncentrere sig, være opmærksom og
finde ro.

En VELA-stol giver mange muligheder for, at børn og unge kan klare sig selv. Barnet kan hæve og sænke stolen selv, så det er lettere at sætte sig
ned og rejse sig op, samt muligt at tilpasse stolen til forskellige bordhøjder. Stolen har også en lettilgængelig håndbremse, så stolen altid står sikkert.

Hvorfor skal børn have en speciel stol, når de godt kan sidde på en almindelig stol?

Det skal de fordi, at en stol med den rette støtte og komfort gør en kæmpe forskel for børn og unge med funktionsnedsættelser. Den rette stol giver dem de bedste forudsætninger for læring og deltagelse, og de behøver ikke
at bruge energi på at opretholde en god siddestilling.

Få hjælp til at vælge den rigtige stol

Børn og unge har fordel af en VELA-stol på mere end én måde. De kan deltage i hverdagsaktiviteter uafhængigt af hjælp fra andre. Stolen ser ikke meget anderledes ud end en normal stol, og det gør, at den appellerer til de unge.

Ann Cunliffe, ergoterapeut

VELA gangvogne

VELA tilbyder flere typer af gangvogne til børn helt ned til 12 måneder. En gangvogn er et hjælpemiddel, der giver børn med fysiske begrænsninger mulighed for at komme op at stå og gå. Når barnet kommer op at stå, bliver det muligt at bevæge sig rundt, interagere og lege med de jævnaldrende børn, når aktiviteterne foregår ved eksempelvis et bord.

Med en gangvogn får barnet frihed til at møde sine omgivelser i øjenhøjde og have en hverdag med sociale aktiviteter, mobilitet og fysisk velvære. Øgede indlæringsmuligheder ses også hos barnet, der bliver mobiliseret til stående/gående. VELAs gangvogne er også egnede til de længere distancer, som giver barnet følelsen af uafhængighed og glæden ved bevægelighed. I andre situationer bevæger barnet sig rundt på et mindre område og har stor bevægelsesfrihed i overkroppen, eksempelvis ved leg omkring et bord. Når barnet mestrer at komme omkring i en gangvogn, får barnet også mulighed for, selvstændigt, at trække sig tilbage.

VELA har flere modeller af gangvogne, som alle er designet således, at barnet motiveres til bevægelse, samtidig med at kroppens naturlige bevægelsesmønster stimuleres og understøttes. Vi har både en front- og en bagudvendt model.

Lad os ringe dig op

Da min søn Jacob fik en Miniwalk, åbnede der sig en helt ny og selvstændig verden for ham. Han kan nu:

Gå hen til vores bil, hvor han før skulle bæres
Være med til at lege sammen med andre
Bevæge sig selvstændigt i lege – for eksempel gemmeleg

Det er også en tydelig fysisk udvikling, hvor Jacob får mere og mere kontrol over sine bevægelser.

Jacobs far, Viborg

Autostole

VELA har et bredt udvalg af autostole, fra bl.a. Recaro, til børn med særlige behov, så du altid føler dig tryg ved, at barnet sidder både komfortabelt og sikkert, når I transporterer jer fra A til B. Alle vores autostole kan tilpasses til det enkelte barns behov. Derved sidder barnet både sikkert og ergonomisk korrekt med optimal støtte under køreturen – og kan sidde behageligt selv i mange timer. Som fører af bilen kan du også føle dig tryg ved, at barnet er godt spændt fast og sidder sikkert i stolen.

Vi har autostole der passer til børn fra 9 til 80 kg med brugerhøjde helt op til 180 cm. Forskelligt tilbehør, som bl.a. hoved- og nakkestøtter, abduktionsblokke og kiler, giver mulighed for at tilpasse den enkelte autostol, så barnet får den nødvendige støtte.

De letteste autostole kan uden problemer løftes ind og ud af bilen, så det er nemt at transportere barnet i forskellige biler. Vores autostole kan følge barnet i flere år, da de kan tilpasses i takt med, at barnet vokser.

Få telefonisk rådgivning

VELA Sango Slimline Junior

VELA Sango Slimline Junior er en smal el-kørestol, designet til børn og unges behov. Stolen er kraftfuld, manøvredygtig og har fantastiske køreegenskaber, så barnet nemt kan være med til aktiviteter både inde og ude. Denne stol adskiller sig væsentligt fra andre el-kørestole på markedet via det smalle design. Det betyder, at barnet eller den unge er i fokus uden at stolen er uden at gå på kompromis med køreegenskaberne.

Sæde- og rygsystemet har mange indstillingsmuligheder, så barnet sidder godt og komfortabelt hen over hele dagen. Stolens elektriske funktioner og brugervenlige betjening gør det nemt for barnet at tilpasse siddestillingen i løbet af dagen. El-kørestolen er udstyret med en behagelig affjedring, der sikrer barnet en god siddestilling samtidig med, at den klarer forhindringer, bakket terræn og forskellige underlag imponerende godt.

El-kørestolen giver både barn og sundhedspersonale stor fleksibilitet i hverdagen, da den er godkendt som sæde i bil. Stolen har en unik, lille venderadius, som gør, at den er let at manøvrere, hvor pladsen er trang som eksempelvis i bil eller gennem smalle passager.

VELA Sango Junior fås med et stort udvalg af tilbehør og specialløsninger med enten forhjulstræk, baghjulstræk eller centerdrev, så den kan tilpasses barnets individuelle behov. Det er desuden nemt at udskifte sæde og ryglæn, når barnet vokser.

Få personlig vejledning

Madrassystemet Sleeping Star

Mange børn og især syge og handikappede børn har komplicerede søvnmønstre. Når et barn sover godt igennem om natten kan barnet, men også sundhedspersonale, forældre og pårørende starte friske og veludhvilede på en ny dag og med god energi til dagens mange aktiviteter. Det en fornøjelse at opleve, når barnet opnår en god, lang og uafbrudt søvn. For god søvn er afgørende for, at barnet kan mestre dagens mange udfordringer.

Sleeping Star er et madrassystem til børn med søvnproblemer. Systemet er udviklet i samarbejde med søvnspecialister og anvender mikrostimulationsprincippet, hvor et fjedersystem responderer på barnets egne bevægelser. Stimuli-madrasserne fra Sleeping Star er lige til at lægge på en seng, og mikrostimulationen giver barnet naturlig feedback på alle bevægelser og beroliger barnet. Dette medvirker til, at barnet falder lettere i søvn og får en roligere nat.

Disse madrasser giver barnet tryghed og en kropslig fornemmelse, der kan sammenlignes med den oplevelse kugle- eller kædedynen giver. Med Sleeping Star-madrasserne kommer stimuli nedefra, så man ikke er afhængig af, at dynen skal ligge godt over barnet, for med denne madras forstyrres søvnen ikke, hvis barnet eksempelvis vender sig eller vipper dynen af.

Få mere at vide

Vores søn, Emil er 5 år og har diagnoserne epilepsi og infantil autisme. Emil havde meget svært ved at sove om natten og var ofte vågen mellem 3-5 timer hver nat med fuld aktivitet. Sleeping Star madrassen har ændret både Emils og vores liv, da den hjælper ham med ofte at sove hele natten!

Det giver både Emil og os som forældre mere overskud i hverdagen og har også betydet en kolossal ændring i børnehaven i dagtimerne, hvor han ikke har den samme uro mere.


Sleeping Star har været vores løsning på hverdagsuro og natlige problemer.


Jette, Emils mor

KayserBetten plejesenge


Vi er en stor specialafdeling, og har flere senge fra KayserBetten.

Sengene har flere funktioner hos os, der er nogle børn, der har behov for pauseintervaller, hvor de er skærmet fra resten af klassen. Her bruges sengen, som deres egen trygge
base, hvor personalet kan skabe visuel og rummelig afskærmning, så det enkelte barn bedre kan finde ro, afgrænsning og pause fra mange samtidige sanseindtryk.

Andre børn, har grundet deres epilepsi eller andre handicaps, behov for at sove i løbet af dagen. Her giver sengene optimal mulighed for god komfort til det enkelte barn. Der er plads til, at barnet kan lejres med evt. støttepuder og de gennemsigtige sengesider gør, at barnet ligger uden risiko for at klemme en arm eller et ben og samtidig har personalet fuldt indsyn i sengen.


Arbejdsmiljømæssigt kan jeg kun anbefale sengetypen, da den er let at indstille til den højde, der er behov for. Sengehest og sidedøre er lette at håndtere, og systemet kan opbygges, som det passer til barnets individuelle behov.


Hanne Kolls, Vester Mariendal skole, Aalborg

KayserBetten er individuelle plejesenge tilpasset til børn og unge med særlige behov. Alle senge er designet med henblik på terapeutiske og ergonomiske krav og altid med sikkerhed, kvalitet og perfekt funktionalitet i fokus.

Med individuel tilpasning bliver både børn, sundhedspersonale og forældre glade for vores løsninger. Sengene er alsidige og anvendes, alt efter det individuelle barns behov, til eksempelvis afskærmning, pauser, søvn, sikring af udadreagerende børn eller intensiv pleje af meget syge børn.

Produkterne er meget robuste og holder sig flotte og funktionsdygtige i mange år – også i forhold til daglig leg, som sengene ofte bliver en naturlig del af, når børn leger.

Lad os ringe dig op

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vores konsulenter og kundeservice er altid klar med råd og vejledning i forhold til det enkelte barns behov.

Bliv ringet op

Udfyld navn og telefonnummer og få personlig vejledning. Vi ringer til dig i vores åbningstid - senest næstkommende hverdag.

Bliv ringet op

Udfyld navn og telefonnummer og få personlig vejledning. Vi ringer til dig i vores åbningstid - senest næstkommende hverdag.

Bliv ringet op

Udfyld navn og telefonnummer og få personlig vejledning. Vi ringer til dig i vores åbningstid - senest næstkommende hverdag.

Bliv ringet op

Udfyld navn og telefonnummer og få personlig vejledning. Vi ringer til dig i vores åbningstid - senest næstkommende hverdag.

Bliv ringet op

Udfyld navn og telefonnummer og få personlig vejledning. Vi ringer til dig i vores åbningstid - senest næstkommende hverdag.

Bliv ringet op

Udfyld navn og telefonnummer og få personlig vejledning. Vi ringer til dig i vores åbningstid - senest næstkommende hverdag.

Bliv ringet op

Udfyld navn og telefonnummer og få personlig vejledning. Vi ringer til dig i vores åbningstid - senest næstkommende hverdag.

Vælg sprog

Dansk English Deutsch Norsk Svenska