Rehabilitering – lad en stol hjælpe dig

Rehabilitering dækker over de tiltag, der kan give mennesker med funktionsnedsættelse eller med risiko for at tabe dele af deres funktionsevne de bedste forudsætninger for at deltage og være mest mulig selvstændig i hverdagen. 

hero arbejdsstol strygebraet 2

En VELA-stol til forskellige behov

Hos VELA laver vi stole, der støtter denne rehabilitering. VELA-stole hjælper brugerne til en hverdag, der er så selvstændig og meningsfuld som muligt. 

Der kan være mange forskellige årsager til, hvorfor du har behov for et rehabiliteringsforløb. Derfor tager vores stole udgangspunkt i den enkeltes behov, så de hjælper der, hvor det gavner mest.

VELA laver forskellige stole til rehabilitering, og der er flere aspekter, vores stole kan hjælpe med:

En god energiforvaltning

Hjælp til bedre balance

Mere mobil i dagligdagen

Forebyggelse af fald

VELA Tango 500 arbejdsstol med tilbehør woman in bathroom

Forvalt din energi bedre

Mennesker med funktionsnedsættelser kan have mange daglige udfordringer med at foretage basale opgaver. Udfordringerne består ofte i, at de skal bruge mange kræfter på at tage tøj på, lave mad eller blot at bevæge sig rundt derhjemme. 

Energiforvaltning er derfor en vigtig del af rehabilitering. 

Med en stol fra VELA til rehabilitering får du en stol, der støtter dig der, hvor behovet er størst. Det betyder, at du sidder sikkert og stabilt i en stol, som kan spare på energien ved mange dagligdagsopgaver. Og det resulterer i, at du ikke bliver træt på samme måde som før.

VELA Tango ståstøtte stol med el-hejs sit stand electric microwave

Hvad kan du gøre ved dårlig balance?

Rehabilitering handler også om at få støtte og være stabil, så du kan gøre mest muligt selv. Med en stol fra VELA kan du få et hjælpemiddel, der hjælper med balancen. Stolene har letløbende hjul, hvor der er plads til, at fødderne kan gå stolen rundt. 

VELA-stolen har centralbremse, som virker via et håndtag. Bremsen sikrer, at mennesker med dårlig balance får hjælp fra stolen til at opnå en stabil siddestilling, der gør det sikkert at lave forskellige ting derhjemme – eksempelvis madlavning, let rengøring eller ordne vasketøj. 

Stole fra VELA er hjælpemidler, der både støtter og kompenserer for manglende kræfter i benene, ligesom de understøtter rehabilitering. 

charlotte opvaskemaskine

Rehabilitering efter hjerneblødning eller blodprop

Selvstændighed er et nøgleord, når vi taler om rehabilitering. Som konsekvens af en hjerneblødning eller blodprop kan du få både lammelser og gangbesvær. Pludseligt kan det være en stor udfordring at lave mad eller blot at komme rundt i eget hjem. 

Disse følger kan betyde, at du har brug for hjælp udefra. Med en VELA-stol er det dog muligt at være selvstændig i hverdagen på trods af en hjerneblødning eller blodprop. 

En VELA-stol med hjul, bremse og elektrisk hæve/sænke-funktion kan betyde, at du kan lave mad igen eller måske endda tage dit eget tøj på.

Læs Charlottes historie her Læs Connys historie her
T700 stol med sædeløft toejskab

Derfor er faldforebyggelse en god idé

Et fald kan have stor indvirkning på mennesker, der i forvejen har en funktionsnedsættelse i kroppen. Derfor er faldforebyggelse vigtig, når det kommer til rehabilitering. 

En stol fra VELA hjælper med at skabe et sikkert fundament for dig, da den har armlæn, der afgrænser dig og modvirker fald. 

Derudover kan VELA-stolens hæve/sænke-funktion og hjulbremse danne et sikkert grundlag, når du skal flytte dig til og fra din stol. Ved at bruge en stol som faldforebyggelse skaber du de bedste forudsætninger for en god og sikker rehabilitering. 

Vi har en arbejdsstol til alle aldre

Udforsk

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vi fokuserer på dig og dine behov samt hvordan du får mest muligt ud af din VELA stol – sammen finder vi den bedste løsning

Vi taler af erfaring

Denne tekst bygger på mere end 50 års udvikling og erfaring med VELA stole med over 500.000 solgte stole på verdensplan. Denne side er udarbejdet sammen med forfatteren.